2.   Vehiculul care a provocat accidentul ESTE inmatriculat intr-un stat membru SEE ( Spatiul Economic European) ( altul decat Romania)
          - de ex Italia - iar vehiculul care a provocat accidentul are asigurae RCA sau Carte Verde (similara cu RCA-ul nostru din Romania), trebuie sa va adresati Biroului Carte Verde din Romania (BAAR), si acesta va identifica pt. dvs, corespondentul de pe teritoriul Romaniei al societatii de asigurare straine (avinovatului). Trebuie sa va adresati acestui corespondent pentru a aviza sau regulariza dauna. Pt mai multe informatii, accesati www.baar.ro.
3.   Vehiculul care a provocat accidentul NU este inmatriculat intr-un stat membru SEE (Spatiul Economic European), dar e semnatar al conventiei Carte Verde (CV)
          -de ex Turcia- si autoveiculul care a provocat accidentul,
are Carte Verde, trebuie sa va adresati Biroului Carte Verde din
Romania (BAAR), si acesta va identifica pt. dvs, corespondentul
de pe teritoriul Romaniei al societatii de asigurare straine
( a vinovatului). Trebuie sa va adresati acestui corespondent
pentru a aviza sau regulariza dauna. Pt mai multe informatii,
accesati www.baar.ro.
4.   Vehiculul care a provocat accidentul este inmatriculat intr-un stat din afara SEE si care NU este semnatar al conventiei Carte Verde (CV)
          -de ex SUA-, si autovehiculul care a provocat accidentu
are asigurare de frontiera, incheiata la intrarea pe teritoriul unui
stat membru al SEE (Spatiul Economic European) (inclusiv Romania), trebuie sa va adresati societatii de asigurare care a eliberat asigurarea de frontiera a vinovatului, care va deschide dosar de dauna. Daca nu cunoasteti societatea care a eliberat asigurarea de frontiera a vinovatului, va puteti adresa BAAR (www.baar.ro)., care va incerca sa identifice pt dvs care este aceasta societate. Daca cumva se constata ca vehiculul vinovat nu a avut o aigurare de frontiera valabila la data accidentului, atunci va puteti adresa FPVS ( Fondul de Protectie a Victimelor Strazii din Romania, www.fpvs.ro).